Nyheter från Täby kommun

 1. Pressmeddelande: Täby först ut med naturvistelse på recept | 2014-08-20

  Hösten 2014 får Täbyborna en unik chans att prova på "Natur på recept", en pilotsatsning som Täby kommun genomför i samarbete med lokala vårdgivare och föreningar. Genom att erbjuda guidade skogspromenader till personer som besväras av exempelvis stress eller lättare depression hoppas man på ett nytt sätt kunna ta vara på de gröna kilarnas naturvärden för att bidra till kommuninvånarnas välmående.

 2. Pressmeddelande: Enkelt att felanmäla med ny app | 2014-08-18

  Har du upptäckt klotter eller trasig belysning? Nu kan du direkt på plats anmäla om något behöver åtgärdas på kommunens gator, parker eller skogar. Du gör det enkelt med Täby kommuns nya felanmälan-app.

 3. Eldningsförbud upphör | 2014-08-12

  Just nu råder inte eldningsförbud inom Storstockholms brandförsvars område (Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåkers kommuner). All eldning sker dock på eget ansvar.

 4. Svenska friidrottslandslagets träning i Täby | 2014-08-11

  Delar av det svenska friidrottslandslaget har i slutet av förra veckan samlats på Tibblevallen i Täby för träning och uppladdning inför friidrotts-EM den 12-17 augusti i Zürich.

 5. Nattöppen förskola i Täby | 2014-08-05

  Waldorfförskolan Lilla Freja i Hägernäs blir den första dygnet runt-öppna förskolan i Täby. Från och med augusti har Lilla Freja fått tillstånd att utöka sin verksamhet och erbjuda flexibel barnomsorg på kvällar och helger till föräldrar som arbetar oregelbundna tider.

 6. Täby Sveriges 4:e bästa naturvårdskommun | 2014-07-18

  Naturskyddsföreningen har genomfört en granskning hur kommunerna i landet prioriterar och arbetar med naturvård. Täby kommun var en av de kommuner som fick högst poäng och hamnade på en fjärde plats.

 7. Se upp för oseriösa hantverkare | 2014-07-09

  Oseriösa sten- och asfaltsläggare är ett återkommande problem i kommunen under vår- och sommarhalvåret. Oftast kör de runt i villaområden och erbjuder sina tjänster till mycket låga priser. Men risken är stor att bli lurad på både pengar och arbetsinsats.

 8. Dags för slåtter av Täbys ängar | 2014-06-27

  Just nu utförs slåtter av Täbys ängar. Slåttern utförs i syfte att hålla ängarna öppna och artrika. Skötseln ska gynna den biologiska mångfalden som finns på Täbys ängar.

 9. Stadsodling är temat för årets sommarblomsterprogram | 2014-06-23

  Just nu håller vårblommorna på att bytas ut till sommarblommor.

 10. Pressmeddelande: De blir Årets Stadsbyggnadsprojekt i Täby | 2014-06-13

  En omtyckt stadspark, en kyrkogård med ro och stillhet och en parkeringslösning som ger plats för stadsliv, det är projekt som belönats med det nya stadsbyggnadspriset i Täby.