Hjälp till dem som köper och säljer sex

22 april 2024, kl. 15:58 - Omsorg & stöd

Människor går över ett övergångsställe
Rent statistiskt har var tionde svensk man någon gång köpt sex. Det enligt en uträkning av Operation Kvinnofrid. Att köpa sex är olagligt i Sverige. Vare sig du är en person som befinner dig i, eller utnyttjas i, prostitution, köper sex eller känner någon som köper sex, finns det hjälp att få.

Täby kommun samarbetar med verksamheter i Stockholms stad där hjälp finns att få.

Sex mot ersättning

Har du erfarenhet av sex mot ersättning eller sugardejting? Har andra sålt dig? Eller har du sex på ett sätt som inte får dig att må bra? Det kan också vara erfarenheter från strip- och porrbranschen.

Till Mikamottagningen är alla välkomna, oavsett kön eller sexuell identitet. Kontakten är kostnadsfri och du kan vara anonym. Det är sekretess. Även du som anhörig, partner eller vän som känner oro för någon kan vända dig till Mikamottagningen.

Köpa sexuella tjänster

Vill du sluta köpa sex eller porrsurfa? Har du funderingar kring sexköp eller upplever att du har ett sexmissbruk?

Du kan vända dig till behandlingsenheten KAST (Köpare Av Sexuella Tjänster). Du kan vara anonym och det kostar ingenting. Du som anhörig är också välkommen att höra av dig för råd och stöd, oavsett om din partner har kontakt med KAST eller inte.

Operation kvinnofrids kampanj slutakopasex.se

Just nu pågår Operation kvinnofrids kampanj Sluta köpa sex. Bakom Operation kvinnofrid står Länsstyrelsen i Stockholm, Kriminalvården, Polisen, Åklagarmyndigheten, Region Stockholm och Storsthlm.